Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΑΙΑ-ΧΩΡΑ RADIO NEWS ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ 24 ΩΡΕΣ!


Ο αγαπημένος σας σταθμός αναβαθμίστηκε τεχνικά και επιστρέφει κοντά σας με τις εκπομπές του και τις μουσικές του επιλογές. 
Ευχαριστούμε τον Θανάση Κ. Πρωτοπαππά και τον Γιώργο Κ. Γρηγοράκο!
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Φάρος της Μουσικής σε κάθε γωνιά της γης θα σας κρατά συντροφιά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. 
Η Περαχώρα είναι χωριό του νομού Κορινθίας που βρίσκεται σε απόσταση 9 χλμ βόρεια του Λουτρακίου. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Περαίας, η οποία είχε κατοικηθεί ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, όπως μαρτυρούν τα μεσοελλαδικά και υστεροελλαδικά ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή. Η ακμή της περιοχής εντοπίζεται μεταξύ των ετών 750-725 π.Χ. όταν αυτή πέρασε από την κυριαρχία των Μεγαρέων στους Κορινθίους.
Η σημαντικότερη εγκατάσταση σημειώθηκε βορειοδυτικά της Περαχώρας, στη λίμνη της Βουλιαγμένης που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις. Η ανασκαφική έρευνα έφερε στο φως το περίφημο Ηραίον, με τον αρχαίο οικισμό του και τα δύο ιερά της Ήρας Ακραίας και της Ήρας Λιμενίας, που χρονολογούνται στον 9ο και 8ο αι. π.Χ. αντίστοιχα.
Στη νεότερη Ελληνική ιστορία, η περιοχή του σημερινού Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Περαχώρας, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, τόσο κατά την Επανάσταση του 1821, όσο και μετά τη σύσταση της Ελληνικής Πολιτείας. 
Η Περαχώρα έχει υψόμετρο 284 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,0290368213 και γεωγραφικό μήκος 22,9466399764.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου